Di anjung tamu...

Monday, February 28, 2011

KURSUS MEMPROSES MAKANAN DAN PAKEJ USAHAWAN BERJAYA




ASSALAMUALAIKUM...BERIKUT DISERTAKAN TARIKH PROGRAM UNTUK MEI 2011... BAYARAN DAPAT DIBUAT PADA HARI KURSUS. TERIMA KASIH



a. 15/05/2011 - Susu soya, taufufah, tauhu keras (produk sampingan - fucuk)

b. 22/05/2011 - Bebola ikan, kek ikan, nuget ikan (produk sampingan - otak-otak, keropok lekor)

c. 29/05/2011 - Cili Boh, Cili Giling, Sos Cili (produk sampingan - Sos Tomato, Sos Tiram, Kicap, Sos Pencicah)


Kandungan kursus:
i. Motivasi keusahawanan
ii. Asas jualan dan pemasaran
iii. Membangunkan premis memproses makanan
iv. Teori memproses produk, pengiraan kos produk dan daya maju projek (Unjuran Untung Rugi dan Aliran Tunai)
v. Latihan memproses produk (sekurang-kurangnnya 2 produk dan disertakan dengan produk selingan)

MASA : 9.00 pagi - 6.00 petang
TEMPAT : Pusat Latihan TeMan,
No 16-3 Jalan Mesra Niaga,
Taman Mesra
43000 Kajang,
Selangor
RUJUK PETA LOKASI DI http://www.sedc.org.my/lokasi/

Yuran penyertaan:
RM250/peserta termasuk bahan habisguna, makan minum dan sijil penyertaan

Selepas taklimat.........
kepada yang berkelayakan, pembiayaan (tanpa cagaran) kami uruskan!!!!

MILIKI KILANG MEMPROSES MAKANAN SENDIRI DI RUMAH ANDA!!

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya Balqis 0107731682

Nota: Gambar adalah sewaktu menjalanai Kursus Proses Mee Kuning dan Kuey Teow untuk RISDA dan Kursus Proses Bebola Daging dan Sos Cili untuk LPP




No comments:

Post a Comment