Di anjung tamu...

Tuesday, March 16, 2010

Belajar memasak bersama The COOK

Salam....ketemuk lagi hari ini.... Saya nk share pulak tentang ilmu memasak dan bagaimana untuk memanfaatkannya.....

Masak tanpa ilmu ibarat basikal tanpa tayar...boleh mengayuh tapi tak bergerak ke mana2... Sungguh2 pun seseorang itu tak ada bakat atau pendedahan dalam masakan, namun pengetahuan asas amat penting supaya apa yang di masak tak sia-sia begitu sahaja... Saya pun bukan lah insan2 yang mahir memasak tapi saya masih belajar dan akan terus belajar memasak...

Banyak buku2 resepi dan masakan boleh dijadikan rujukan... salah satu majalah yang murah dan berinformasi yang sesuai dijadikan koleksi ialah majalah The COOK . Bukan setakan resepi, malah kaedah pengendalian makanan secara selamat, teknik memasak, perkakasan dapur dan lain-lain lagi turut dikupas di dalam majalah santai ini... jadi apa lagi.... langgan lah sekarang atau kunjungi kedai buku yang behampiran.... kalo tak jumpa call saya ye!!!! Selamat berjaya!!



No comments:

Post a Comment